• Facebook
  • linkedin
  • Twitter
  • YouTube
  • atamai
  • instagram

Mai le taimi nei e o'o i le fa'avavau: o le tala fa'asolopito o le faiga o 'au'au

Mai su'ega ta'ele e tasi e o'o atu i bikini e toetoe lava a le lavalava, e maua e Vogue le fa'aosofiaga o ofu ta'ele e te mana'omia i lenei taumafanafana mai fa'amaumauga o tala fa'asolopito.

E leai se masalosalo ua matua suia foliga o ofu aau mai le vaitaimi Victorian e oo mai i le taimi nei. Talu mai le amataga o le 20th seneturi, o loʻo faʻaauau pea le faʻaleleia o laei aau i itu uma: o sakete ua maualuga ma maualuga; o le vaega e tasi ua avea ma vaega e lua; o pupuu ua avea ma pupuu; o pito pupuu ua avea ma maata; ua avea manoa I se manoa. Ua matou suia mai le fulufulu mamoe i le rayon, cotton, ma nylon i le Lycra elastic ie. I aso nei, o na filo faakomepiuta faakomepiuta faigofie e faigofie ona vaneina o tatou ata ma tuu tatou aau saoloto i le vai. (E ui lava o suʻega faʻaofuofu faʻataʻitaʻi faʻapitoa e te vaʻaia i luga o le Instagram e le sili atu ona talafeagai mo le faʻalauiloaina nai lo mamanu fulufulu o le 1900s.)

I le toe tepa i tua i le tala faasolopito o ofu aau, e faigofie lava ona iloa o tagata e taumafai i taimi uma e faʻaalia le mea sili i luga o le matafaga. Ae a o faagasolo pea le taimi, e iai a tatou faafitauli mo i tatou lava i nisi o auala. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Natalie Wood, Marilyn Monroe ma Grace Kelly sa ofuina uma lava suʻega taele ma bikini i le 1950s, lea e sili atu ona faigofie ona ofuina nai lo le sili ona le lavalava na lauiloa i le 1970s ma le 1980s.

Mai teuga o fusipa'u o fetu o tausaga fa'auro a Hollywood i le la'ititi la'ititi o pa'u uliuli i aso nei, e le'i suia lava a latou sitaili maualuga. A'o va'ava'ai i le fa'atuputeleina o fa'ata'ita'iga o le matafaga, aisea e te le filifilia ai lau vaita'ele e sili ona e fiafia i ai?


Taimi meli: Ian-12-2021